Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

perjantai 10. tammikuuta 2014

Nätisti narussa

Kaks ja puoli vuotta jaksoin olla sitä mieltä, että kaikki koirat oppii kävelemään hihnassa kun vain pysähtyy koiran vetäessä, odottaa, että koira palaa vierelle ja jatkaa sitten taas matkaa. Kaks ja puoli vuotta talutin semmosta karusellia antaen sille siimaa hätinnä puoli metriä, että vain nähneet voivat käsittää että mitä se on, kun sanon, että se sinkos eteen, taakse jalkojen takaa väärälle puolelle, tien oikeelta laijalta vasemmalle jne jne.

No sitte kyllästyin. Tän superliukkaan talven aikana mun jalat on huutaneet kivusta johtuen jäällä jäykistelystä ja Pyryn nykäsyistä. Ajattelin, ettei se kuonopannan käyttö voi ihan hepreaa olla ja kävelin eläintarvikekauppaan. No siellä meille suositeltiin reaktiovaljaita kuonopannan sijaan. Reaktiovaljaissa remmi tulee kiinni siihen koiran edessä olevaan osaan ja perustuu siihen, että koira kääntyy omistajaa kohti vetäessä. No kääntymisestä en tiijä, mutta muuten siis VAU!!! Tässä ihan videotallennetta hyvin remmissä käyttäytyvästä Pyrystä. Pyry tosin tais epäillä, että puhelin millä kuvasin on jotain syötävää, niin paljon se otti katsekontaktia, mitä en siis vaadi siltä lenkillä. Tosin aina pyrin kehumaan, kun se vilkasee, me kun ollaan aika julmetusti saatu tehdä koko kontaktin kanssa töitä tässä toko-matkan varrella.  


Alpo sitten..  ...niin no se painelee viis metriä mun eellä flexin nokassa. Vaikka oon toivottanut kaikki flexit ja niitten käyttäjät useaan otteeseen h*lvettiin, niin täällä vähän rauhallisemmilla seuduilla laiskistuin ja aloin lähes huomaamatta kulettaa Alpoa flexissä. Lyhkäsiä aamulenkkejä lukuunottamatta meijän koirat siis lenkkeilytetään erikseen. Mutta jos reaktiovaljaiden avulla saahaan Pyry lopullisesti kulkemaan nätisti, niin sitten toivottavasti pystytään kulkemaan molempien kanssa yhtä aikaa, siinähän molempien lenkkiajat tuplaantuis!



4 kommenttia:

  1. Joo, mäkin uskoin että kaikki oppii remmikävelyn, kunnes meille tuli bretoni....kuonopannalla onnistuu mutta noi valjaat kuulostaa hyvältä. Meillä onneksi koirat saa lenkeillä olla aina vapaina, paitsi kesällä kun luonto lisääntyy. Ja tietysti sitten jos mennään jonnekkin muualle kuin kotimetsiin lenkille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tulevaisuuden haave on, että oman talon pihasta pääsis suoraan mettään, missä juoksuttaa koiria irti. Jospa se vielä joskus toteutuis :)

      Poista
  2. Elsa kulkee nätisti hihnassa jos olen sen kanssa kahdestaan lenkillä, mutta jos on enemmän porukkaa niin tarvii aika paljon namitusta tai muuten kierrokset nousee ja sinkoilee miten sattuu. Elsan kohdalla on auttanut vaan se, että itse pysyy rauhallisena ja rauhallisesti kehuu jos menee nätisti. Kai lenkkiikin voi yhdistää rauhallisuuden? Emmä tiedä, mutta jos itse hermoilee niin koira sinkoilee.:D

    En tiedä pitäiskö ostaa tollaset valjaat jos lenkkeillään porukalla. Tänäänkin retkeiltiin sisarusporukalla ihanissa maastoissa, mutta jätin Elsan suosiolla kotiin kun ei olis pinna kestänyt. Harmi että piti jättää kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin muut mukanakulkijat pahentaa huomattavasti remmikäytöstä. Jopa tuo Alpo. Ja pitää olla rauhallinen ja tyyni mieli lenkillä ja jos alkaa hermo mennä, niin pitää lähtä suorinta tietä kotiin. Mutta kyllä se joskus aina vaan menee tuommosen kanssa vaikka kuin yrittää ittiä skarpata ja muistaa että se on paljon helpompaa kun pysyy ite rauhallisena.

      Kovasti toivon, että ainakin meillä kulku nuissa valjaissa rauhottuis niin, että päästäis tekeen pitkiäkin lenkkejä yhessä. Mies ei oikeen taho ymmärtää, että koirat tarvii ihan vaan peruskävelylenkkeilyäkin ja on se vaan hirviä määrä minkä ite sais kävellä, että vois sanoa, että molemmat koirat on saanut tarpeeksi liikuntaa per päivä.

      Poista