Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

perjantai 6. joulukuuta 2013

Tämänhetkisiä tokotouhuja

Vaikka edessä oli pitempi viikonloppu, pidettiin meijän torstain tokotreenit tuttuun tapaan. Ikävä kyllä ryhmäläisten treeni-into on aika vähissä ja viime viikolla oltiin ainut koirakko (onneks kouluttaja otti oman koiransa mukaan kaveriksi ja häiriöksi) ja tällä viikolla sitten tokoiltiin kahen koirakon voimin. Tänään treffattiin sama koirakko hallilla, mukava kun on löytynyt treenikaverit itsenäiseenkin treenaukseen :)

Hyppyyn ollaan alettu hakea oikeaa suuntaa (ja vauhtia ja etäisyyttä esteestä) lelulla. Aijemmin oon namikipolle sen hyppyyttänyt, mutta heti kun kupin ottaa pois, Pyry kaartaa esteen takaa sivulle. Niinpä kokeillaan nyt lelulla, ensin nakkaamalla lelua, kun Pyry hyppää ja pian varmaan voi jo alkaa odottaa, että Pyry hypyn jälkeen kääntyy ja siitä sitten vielä, että pysähtyykin ennen lelun nakkaamista. Hyppynoutoakin ollaan tehty, siinä ei ole ongelmaa kuin ehkä mun heittokädessä. Täytyy myöhemmin alkaa reenaan ihan tietosestikkin vinoja noutoja, että Pyrylle iskostuis päähän, että aina palataan hypyn kautta.

Jäävien kanssa oon ihan pulassa. Kerta toisensa jälkeen Pyry alkuun tarjoaa istumista, mutta muutamien toistojen jälkeen tulee onnistumisia ja siihen lopetetaan. Ja sama juttu taas seuraavalla kerralla. Ehkä tehokuurin aika, joka päivä ainakin pari lyhyttä reenipätkää? Ja tää siis koskee sekä seisomista että makuuta, vaikka maahanmeno sentään sujuu varmemmalla otteella.

Paikallaolosta on tullu aikamoista ininää. Tällä viikolla en vilkassukkaan koiraa koko aikana ja oli hiljasta, eli paineistuisko se mun katseesta sitte, mene ja tiedä. Tutkitaan.

Uusina asioina on tullut tunnari ja ruudun jälkimmäinen osio. Luoksetulo ja seuraaminen menee ihan ok, seuraamisessa pitää vielä mutkia ja pysähtymisten perusasentoja imutella paremmiksi kuten luoksetulon perusasentoakin.

Summa summarium: Entiset reenien "varmat kympit" paikallaolo ja jäävien makuu hajoilee. Koekunnossa ollu jäävien seisominen on ihan hukassa. Perusasento on edelleenkin mitä sattuu. Hypyn loppuun asti saaminen on vielä kaukana. Mutta mitä pienestä, silti meillä on reeneissä ollut hyvä onnistumisen fiilis :)

 Viikonlopun oonkin luvannut talkoilla agilitykisoissa. Siellä ollaan kevyesti kellon ympäri joten ukko saa touhuta poikien kanssa. Mutta mikäs siinä on talkoillessa, yleensä siellä on ollu hyvää ruokaa, mahtavia suorituksia, hienoja koiria ja samanhenkisiä ihmisiä :)

Hyvää itsenäisyyspäivää!


2 kommenttia:

  1. Meilläkin on nyt ollut noiden jäävien kanssa jotain ihmeellistä sekoilua, mutta varmaan johtuu siitä kun ei olla niitä tehty aikoihin paljo mitään.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kai se on koko tokon suola, että aina jossain liikkeissä on joku vinksallaan, eikä niin, että kerran opittu sujuis aina 100 %:sti hamaan loppuun saakka :)

      Poista