Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

torstai 24. lokakuuta 2013

Tehotokoa

Jos joskus on tuntunu, ettei reeneissä keretä tehä juuri mitään ja aika menee jutellessa ja paria liikettä hinkatessa, niin tänä syksynä on ollut eri meininki. Tämän päivän reeneistä on nyt noin 1,5 h aikaa, enkä taida enää muistaa mitä kaikkea tehtiin, saati, mitä palautetta sain mihinkin. Mutta kokeillaan ;)

Luoksepäästävyys:
Annoin Pyrylle namia niin, että se sitten vähän säikähti, kun siinä vieressä olikin jo ihminen. Kovasti haluaisin mielummin palkata vasta liikkeen jälkeen, mutta Pyryllä on kyllä kova paikka sillon hillitä ittensä.

Paikalla olo istuen 30 s:
WAAT!!?? Ei olla koskaan ennen tehty sitä, ei mulloo etes käyny mielessä :D No mutta, Pyry pysyy nätisti paikallaan esim luoksarissa, niin toki se tuonki handlas, kun kävi palkkaileen pari kertaa.

Paikalla olo maaten 1 min:
Se sujuu, varsinki näin lyhyellä ajalla Pyry tapitti koko minuutin mua silmiin. Mutta kannattaako mun kattoo sitä? Mää en tiiä. Niin ja palkkaus jatkossa ihan maanrajaan, ettei tulis ennakointia. Onneksi ei ainakaan toistaseksi oo tullu.

Ketjutus:
Jee, ketjutettiin ekan kerran hallilla kaks liikettä palkaten lopuksi repulla rasiasta. Valittin liikkeiksi jäävistä maahan menon ja luoksetulon ja nehän suju oikeen mallikkaasti :) Vaikka oli Pyry aika ihmeissään, ku ei sitä palkkaa tullu jäävän jälkeen, rapsutus rintaan vaan. Rasiassa oli onneksi sitten spesiaali makkarapalkka oottamassa. Palkalle menoon suositeltiin yhdistään joku sana (purkki), kait että koira saa tietää, että on se palkka tulossa.

Seuraamisen nopeuden vaihdot:
Mentiin hallin päätyyn, missä ei oltu vielä sille kertaa käyty ja nuuskutteluksihan se meni. Imutin sitä sitte palkaten aina kontaktista ja sillon kontakti pysykin koko matkan, kun joskus Pyryllä oli vielä tapana tiputtaa kontakti joka palkan jälkeen ja sitte ottaa se uudestaan.

Pyöriminen:
Kun toinen koirakko (meitä ei tosiaan ollut kuin kaksi paikalla) teki seuruuta, me opeteltiin pyörimään. Pyry esitti hienoo peruuttamista, jotain se siis on lähiaikoina oppinu :D Kyllä se välillä pyörikin, muttei se kyllä yhtään tajunnu mitä siltä ootettiin.

Hyppy:
Namialusta hypyn taa ja seiskäsky, mutta  vielä(-kään) en uskaltanu lähtä kokeileen Pyryn vierelle menoa. Sitä suositeltiinki reenaamaan ihan erikseen.

Kosketusalusta:
Kosketusalustaa reenailtiin ruutua varten. Sen Pyry osaa hyvin ja jää tosi nätisti paikalleen seisomaan.

Merkki:
Lähettiin koklaan merkkiäkin sitte ekaa kertaa. Ihan namilla imuutin Pyryn sen merkin taakse seisomaan, kyllä musta vähän tuntu, että Pyry jotenki osas sen merkin liikkeeseen yhistää.

Vauhtiluoksari:
Juoksin pois Pyryn luota ja kun se käskystä ampas perään, niin palkkasin heittämällä lelun. Poika tuli hurjaa kyytiä ja siihen ilotteluun sitten olikin hyvä lopettaa reenit :)

Sitähän unohtaa olevansa tokokentällä jos tämmöstä tuijottaa koko paikalla makuun ajan <3

4 kommenttia:

  1. Paljon sitä kyllä kerkee treenaamaan.:) Mä taas tykkään nykyisin hinkata paria asiaa/treenikerta, se tuntuu olevan mulle ja Elsalle sopiva.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää tykkäisin ehkä eniten välimallista, Pyryn kanssa hinkkaus syö siltä tosi helposti intoa, mutta on kymmenen eri asian tekeminen jo vähän turhan paljon. Jos ei muuten, niin siksi ku mää en muista mitä palautetta sain mistäkin. Pyry oli kyllä ainakin tänään hyvä, sen levottomalle mielelle tuommonen saattaa sopia :)

      Poista
  2. Niinjoo, Elsalla on sama et jos seuruussa välipalkkaa, tippuu nokka maahan (haistelee josko tippui nameja?). En enää jaksa välipalkata ku siinä kontaktissa sit taas kestää ja kestää ja jossain vaiheessa sain kunnon jojoseuruun jossa pää nousi - laski - nousi - laski.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tippuneita nameja Pyrykin metästää (vai joko uskaltas sanoa metästi ;) ). Ja mullahan tippuu käestä luvattoman paljon nameja, oon kunnon mämmikoura niitten kanssa! Ja täytyy Pyrynki huulten joskus vuotaa, ku tuntuu, että mun käsi on käyny koiran kurkussa asti ja silti se nami löytyy maasta.

      Poista