Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

maanantai 21. lokakuuta 2013

11 kysymystä -haaste

Vipperän hyeenan Jenni haastoi meidät 11 kysymyksen haasteeseen seuraavilla säännöillä:

- vastaa haastajan 11 kysymykseen
- keksi 11 uutta kysymystä
- haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
- kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät

Mää skippaan tällä(-kin?) kertaa uudet haastamiset, kun sormet syyhyttää jo päästä kertomaan meidän Enontekiön reissusta, mutta vastaan nyt kuitenkin ekkana meille suunnattuihin kysymyksiin.


1. Miten päädyit juuri tähän rotuun?

Ranskikseen, koska 10-vuotiaana niihin ihastuin täysin ja vielä isonakin semmosen halusin. Ja eikö "mää haluan!" oo ihan riittävä syy ;)

Bretoniin, koska mies halus näppärän kokosen seisojan ja sitähän retkut juuri on.



2. Mikä koirallisessa arjessa on vaatinut eniten totuttelua sinulta? Oliko aamulenkit alkuun ihan mahdottomia? Tai ällöttikö alkuun kerätä koiran jätökset?

Siis sehän olisi siivous, jos vieläkään siivoisin useemmin (tarvetta olisi!) kuin koirattomana. Nyt täytyy olla onnellinen, ettei kummastakaan lähde tuon enempää karvaa, ja ettei ne ihan kamalana kanna roskaa ja hiekkaa mukanaan. Kaikki muu on tullu suht iisisti, ainakin kun näin jälkikäteen muistelee.


3. Onko sinussa ja koirassasi paljon samaa? Molemmat yhtä herkkiä tai rämäpäitä?

Ei, ei oikeestaan yhtään. Unton kanssa me oltiin rauhallisia sieluja, jotka arvosti toisen läheisyyttä ja nautti pitkistä päämäärättömistä kävelyistä ilman kiirettä mihinkään. Mutta isäntä on ollut kuulemma niin villi ja pitelemätön kakara, että se on kuulemma täysin ansainnut koirakseen Pyry Harakan :D


4. Mieleenpainuvin kommentti joltain kouluttajalta? Miksi juurikin se jäi mieleen?

"Sehän on bordercollieita nopeempi! :O" Sen jälkeen tajusin, että mun on tosiaan astetta haastavampi pysyä Pyryn perässä, enkä oo vaan niin itse kuvitellut.


5. Mitä paheita koirallasi on?

Herkkutikkuaddiktio? Sen oon kyllä ihan ite opettanut, mutta Alpohan ei inahakkaan syönnin jälkeen keittiön ovelta ennen kun käyn antamassa rouhetikun jälkkäriksi ruuan jälkeen. Ja Pyryllä jänisajot, se on kyllä paheista pahin!


6. Jos saisit Elsan viikoksi lainaan, millaiseski viikoksi sen kuvittelisit? Millaista puuhaa keksisit Elsan kanssa? Mitä harrastuksia voisit kokeilla Elsan kanssa? Lähtisitkö kokeilemaan metsästystä Elsan kanssa?

Koirarallia ainakin olisi ympäri huushollia ja pihaa :D Metsästys se eniten kiinnostaisi ehdottomasti, sekä Elsan kanssa kaksin, että Pyryn ja Elsan kanssa parityöskentelynä. Eihän hienompaa olisi kuin jossain tunturilapissa kaksi yhteen pelaavaa retkua riekkojahdissa, oih <3


7. Onko käynyt koskaan niin, että on ollut hirveät ennakkoluulot jotain koiraharrastusta kohtaan, mutta kun olet ko lajia kokeillut niin oletkin ihan myyty?

Näyttelyt! Untoa ottaessa olin täysin evvk, mutta Alpo taas tulikin mulle kovasti näyttelyjä silmällä pitäen. Nyt se into on kovin laantunut, mutta voin vaan kuvitella, että jos joskus saisin näyttelyissä menestyvän koiran, niin ihan varmasti into kasvaisi taas toiseen potenssiin :D



8. Mikä koiraharrastuksessa on parasta? Koiran kouluttaminen, kanssatreenaajat tms?

Ne hetket kun tulee upeita ja ehkä odottamattomiakin onnistumisia. Se, että toinen on siinä aina valmiina toimintaan kun vain haluaa. Metsästyksessä ulkona olo, Lapin upeat reissut ja pelkästään koiran työskentelyn seuraaminen, miten se hakeekaan ja löytää ne linnut maastosta aivan joillain sisäänrakennetuilla opeilla, jota ei melkeen voi käsittääkkään.



9. Pahin moka mitä olet koirasi kouluttamisessa tehnyt? Mitä siitä seurasi?

Varmaan Alpon hihnaopetuksen laiminlyönti, kun se oli nuori. Nyt saan tapella remmikäytöksen kanssa niin paljon Pyryn kanssa, että toivoisi vaan toisen osaavaan käyttäytyä, muttei jaksa enää alkaa vääntämään Alponkin kanssa ja se välillä ärsyttää sitten, kun on koko ajan pieni veto päällä ja murrataan vastaantuleville koirakoille.


10. Milloin koirasi saa sinut nauramaan? Entä onko se hyvä lohduttaja?

Ainakin kun nuo kaksi keskenään leikkii, nousee hymy väkisin huulille :) Ja kun ne laittavat parastaan saadakseen huomiota tai herkkuja. Tämä kaksikko ei oikeen ymmärrä lohduttamisen päälle, mutta Pyryssä on potentiaalia osata vielä joskus lohduttaa läsnäolollaan. Untohan oli mestarilohduttaja, joten isot on saappaat täytettävänä.



11. Onko koirallasi erityisen hyviä koirakavereita?

Toisensa. Vaikkei se aina onnea ja auvoa ole. Alpolla on lisäksi ranskistyttöjä kaverina, Pyryltä puuttuu sellainen rämäpääystävä joka jaksaisi juosta loputtomiin Pyryn kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti