Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

maanantai 7. tammikuuta 2013

Liian himokkaat hajut

Kun oon nyt päässyt valitusmuudiin, niin jatkan sillä tätä alkanutta vuotta 2013. Ja kiitän niitä, jotka päättivät, että juoksuiset nartut voivat kisata agilityssä kolmosluokassa, sillä tokihan juoksuisten narttujen tulee silloin saada myös reenata.

Nyt kun juoksuset nartut reenaa, niin mulla on hallissa narun päässä nenä maassa narussa täyttä tärisevä koira, joka juuri ja juuri voi tehä sekunnin sadasosan kestäviä (katse)kontaktiharjoituksia, mihinkään muuhun keskittyminen ei riitä. Kontaktia todella tarvii harjotella, häiriöitä todella tarvii harjoitella, mutta juoksusen nartun haju on vielä aivan liian suuri häiriö. Vaikka narttu ei olisi enää koko hallissa. No näillä on mentävä, ja ainahan on se yksi ratkaisu mahdollinen, myös kemiallisena max 6kk kestävänä, ehkä sitäkin voisi kokeilumielessä harkita :)

Eli kevään eka tokotunti meni tärisemiseen ja muutamaan kontaktiharjoitukseen. Muille oli tarjolla myös paikalla oloa ja ruutua. Kauhulla odottaen keskiviikon agia..

4 kommenttia:

  1. Sen jotenkin ymmärrän että kolmosissa voi juoksuinen kisata ja onhan yleensä kolmosissa treenaavat uroksetki jo sen verran vanhoja et on oppinut sietämään niitä narttujen hajuja (onhan niitä lenkkipolutkin täynnä ym), mutta huhhuh et treenaa samoissa tiloissa missä ihan aloittelevat koirat! On kyllä varmasti Pyryllä kestämistä.:O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy toivoa, että siellä hallissa käy kuitenkin vain kolmosluokan nartut treenaamassa juoksussa, sillä muutenhan siellä käy parhaimmillaan joka päivä joku juoksunen narttu.

      Pyry tuskin ihan heti tottuu niihin hajuihin, semmosta nuoleskelua, leuan tärinää, kuolan valumista ja transsiin menemistä hajut aiheuttaa ulkonakin, vaikka parhaamme mukaan pyritään pitämään kieli kurissa. Onneksi oon jo jonkun aikaa sanonut, että joskus kun seuraava koira tulee, niin se on narttu :D

      Poista
    2. Meidän Kille (asuu vanhempieni luona) on ihan hirvee kun joku narttu on juoksussa. Ulvoo yöt päivät häkissä, ei ehdi sisälle edes syömään ku pitää kohkottaa ulkona, silmät seisoo pääs ja hirvee läähätys.:D Päätin että se oli mun ensimmäinen ja viimeinen uros.:D Ainakin Elsa on ollut paljon helpompi myös juoksujen aikaan.

      Poista
    3. Hui! Onneksi Pyry ei ihan samaan yllä, vaikkei kauas jääkkään. Mun aijemmat kokemukset on vaan yhessä japanese chinissä ja näissä ranskiksissa, niin ihan kaikista rasittavimmillaankaan ne ei yllä lähimainkaan tän lintukoiran rasittavuuteen tässä asiassa. Eli vasta Pyry on kunnolla avannut silmät urosten rasittavuudesta.. Vaikka osaa se olla myös iiiiihana kultapoika <3

      Poista