Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

torstai 1. marraskuuta 2012

Koko koiran tarkastus ell:llä

Pyry on tosiaan ollut Enontekiön reissun jälkeisissä jahdeissa vaisu, eikä oo tehnyt sille tyypillistä liiankin laajaa hakua, vaan ennemminkin pyörinyt jaloissa. Lisäksi se metsässä laukatessaan on pompottanut takapäätään tasatahtia niinkuin pupu, tasaisella alustalla ei niinkään. Aluksi mietimme hierojalla käyntiä, mutta koska joissain tapauksissa hieronnasta ei ole kuin haittaa, niin suuntasimme kuitenkin eläinlääkärille kokonaisvaltaiseen tarkastukseen.

Eläinlääkäri kävi Pyryn päästä varpaisiin ja hännäntöpöön asti läpi, tarkisti hampaat ja ikenien värit, katsoi nielun, silmät, tunnusteli imusolmukkeet, väänteli etujalat ja -tassut, sekä jokaisen varpaan, paineli selkärangan nivel niveleltä läpi, väänteli takajalat, tarkasti polvet ja ristisiteet, pyöritteli tassut ja varpaat, paineli maha-alueen läpi, kokeili eturauhasen peräsuolen kautta, tyhjensi anaalirauhaset ja totesi, että kaikki tuntuu olevan kunnossa. Puputyylin juoksusta johtuen päätettiin vielä kuvata selkäranka, ja koska kuvassa toinen lonkka näytti siltä, että siinä voisi olla jotain, niin kuvattiin vielä vauhdista ilman nukutusta lonkatkin. Siihen kuvaan tarvittiin kaksi pitämään koiraa ja kolmas ottamaan kuvan, ja yllättävän selvä kuva sieltä tuli. Lonkat näyttivät vallan hyviltä, eikä alkavaa nivelrikkoa tai muuta ollut nähtävissä. Röntgenlääkäri ei kuitenkaan siitä kuvasta alkanut arvailemaan, että mitkä lonkkien viralliset tulokset tulisivat olemaan, mutta hyvillä mielin uskaltaa nyt niihinkin kuviin mennä. Myös selkäranka oli oikein kaunis töpöhännästä huolimatta (ja niin se todella oli maallikonkin silmään, kun on enemmän nähnyt bulldoggien selkäkuvia). Kuvissa paljastui kyllä äärimmäisen kaasuuntunut suolisto, ja koska Pyry söi aijemmin 15kg ei niin sopivaa ruokaa (se säkki ku mentiin voittamaan mätsäreistä), ja sitten hypättiin vauhdista Acanan sport&agilityyn, jossa on tosi korkea proteiini- ja rasvapitoisuus, niin heräsi epäilys, että josko vaisuuden syynä olisivatkin vatsakivut. Niitä nyt lähdetään hoitamaan ja toivotaan, että syy olisi niinkin yksinkertainen :) Lisäksi saatiin lupa hierojalle, Pyry varmasti tykkäisi siitä pitkän kauden jälkeen. Ja sai Pyry kehujakin, sen takareidet on niin mielettömässä lihaskunnossa, että ell oli vallan myksitynyt :)

2 kommenttia:

  1. Meillä Daci syö Acanan Grasslandsia, oon kyl ollu tosi tyytyväinen siihen ruokaan. Ei tarvi mitään öljyjäkään lisätä, kun turkki on pysyny hyvänä :) Yhden säkin on syönyt myös sitä kanaa, en nyt muista nimeä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kans bulldogit söi aikanaan Grasslandia, ja se on ollut ainut nappula mihin olin tyytyväinen Untonkin kohalla. En sitten muista, että oliko siinä saatavuusongelmia, johtuko Alpon kutinoista vai vaihoinko ne ihan muuten vaan raakaruualle. Alpon kutinathan johtu sitten kuitenkin muusta ku ruuasta. Oon kyllä jotenkin tykästynyt siihen merkkiin, ja Pyrykin on syönyt sitä penturuokaa ja perus-adultia aijemmin, välillä ollaan aina sitten saatu muuta kokeiluun, mutta toistaseksi aina palattu Acanan valikoimiin :)

      Poista