Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

perjantai 16. marraskuuta 2012

Eka haaste

Saatiin jo toinen haaste, enkä ole muistanut ensimmäiseenkään vastata, niin alotetaan ensin ekalla. Drakulan elämää-blogia kirjoittava Sefja haastoi minut vastaamaan 11:sta kysymykseen elokuussa ja nyt muutaman kuukauden jälkeen tulee vihdoin vastaukset.

1. Sanotaan, että koira ja omistaja muistuttavat toisiaan. Löytyykö teistä yhteisiä piirteitä? (esim. ulkonäöstä tai luonteenpiirteistä)
Alpon kanssa tyydytään vähään, eikä oo mitään ongelmaa jököttää vaan koko päivää tekemättä mitään kummempaa. Pyryn (kuten Untonkin <3 ) kanssa tykätään molemmat läheisyydestä, ja ollaan aika huomionkipeitä omassa porukassa.

2. Jos saisit valita jonkun jutun koirasi elämästä omaasi, minkä ottaisit?
Pyryn nopeuden ja vauhdin hurman, sekä väsymättömyyden.

3. Miksi päädyit juuri kyseiseen rotuun ja miten koirasi on/ovat päätyneet juuri teille?
Ranskanbulldoggi on ollut mulle pakkomielle vuodesta 1996 asti, kun 10-vuotiaana näin kaksi sellaista ensimmäisen kerran. Joskus 15-16 -vuotiaana mulla oli työnimikin tulevalle ranskikselle, Jykke. Jykkeä ei tullut mutta iki-ihana Unto ja Alpo tulivat. On maailman helpoin rotu tavallaan, mutta terveystilanteen takia tuskin kolmatta enää tulee. Bretoni tuli bf:n takia, kun hän halus mettäkoiran ja äitinsä oli puhunut retkuista, joita äidin ystäväkin kasvattaa.

4. Montako koiraa voisit maksimissasi ottaa? Miksi?
Jos on koira niinkuin Pyry, niin kaks on aika maksimi. Nyttenkin välillä tuntuu, että Alpo jää liian vähälle huomiolle. Vaikka kyllä se kolmekin menis ehkä sitten kun kaksi olisivat jo täysin koulutettuja ja aikuisiässä.

5. Onko teillä jotain yhteisiä harrastuksia? Jos ei, niin haluaisitko?
Pyryn kanssa agiliidetään/tokoillaan ja sen ja bf:n kanssa käydään jahdissa, toivottavasti joskus vielä itsekkin osaan ampua ja kulkea paremmin metsissä. Alpon kanssa ei harrasteta mitään, mutta tokoilu olisi sen kanssa varmasti mukavaa jossain ryhmässä (toki kotona jonkun verran sitä tehdään, muttei tarpeeksi).

6. Paras piirre karvaisessa kaverissasi/kavereissasi?
Alpossa helppous, ja hetket kun se innostuu. Sillon se on vaan niin söpö :) Pyryssä yleisesti ottaen sen sisäelämä, jos se olisi ulkona ja häiriöiden alla yhtä tottelevainen ja kontaktinhakuinen, niin siinä ois aivan ylivoimanen harrastuskoira (työstetään, työstetään, ehkä kymmenen vuoden päästä :P).

7. Mitä mieltä muut ovat sinun koiraharrastuksestasi?
Hahaa, muutamat ainakin pitivät hulluna kun Pyry tuli taloon. Hullu koiranainen mikä hullu koiranainen.

8. Maailmassa tuntuu olevan ikuinen sota koira- ja kissaihmisten välillä. Pidätkö itse enemmän kissoista vai koirista? Vai kenties molemmista? Miksi?
Koirista, kissat hyppii pöydille, paskoo lavuaariin, hyökkii varpaisiin kun yrittää nukkua ja on muutenkin vastenmielisiä. Osasyy voi olla, että olen allerginen kissoille ja niitten seurasta seuraa silmien kutinaa ja nenän vuotamista, mikä ei oo kivaa.

9. Jos sinulla ei olisi mahdollisuutta pitää koiraa (esim. allergia) olisiko sinulle joku muu eläin?
Ei varmaankaan, mun sydän särkyis jos en voisi pitää koiria. Tai ehkä marsupari, eikö ne kuitenki oo vähän seurallisiakin ja söpöjä ainakin.

10. Haluaisitko muuttaa koirastasi jotain?
Molemmista haluaisin uroksille pullistelun pois. Ja Pyryn nenälle tahtosin on/off-napin, ei remmilenkillä voi vaan mennä täysillä hajujen perässä.

11. Mitä haluaisit sanoa koirallesi/koirillesi juuri nyt?
Ootte ihania ja rakkaita, aaai <3




Sen verran huono haastelija olen nyt, etten tätä eteenpäin laita, vaan jään miettimään kenelle seurravan haasteen laitan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti