Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

perjantai 5. lokakuuta 2012

Junkkari 2012, osa 1/2

Saksanseisojakerhon sivulta lainattua: "Junkkari on nuorten koirien jalostuskatselmus, joka järjestetään vuosittain syyskuun lopulla Lapualla. Junkkariin voivat osallistua mannermaiset kanakoirat, jotka ovat tapahtumahetkellä 9 – 24 kk ikäisiä. Kukin koira voi osallistua Junkkariin vain kerran elämässään. Katselmus on kaksiosainen: ulkomuoto arvostellaan ulkomuotokatselmuksessa ja käyttöominaisuudet peltoriistalla suoritettavassa nuorten luokan KAER-kokeessa."

Junkkari järjestettiin siis viime viikonloppuna ja niin vain mekin siellä Pyryn kanssa oltiin isännän vastahankaisuudesta huolimatta. Liikkumavälineenä ja majoituksena oli anopin matkailuauto, joka toi oman jännityksensä matkaan, kun kumpikaan meistä ei kamalan kokeneita karavaanareita ole. Perjantaina hurruuttelimme Oulusta Lapualle ja Wanhaan Karhumäkeen, joka toimi tapahtuman keskipisteenä. Seisojaihmisten lisäksi siellä oli thaimaalaisia marjanpoimijoita, ja meidän tuurilla jouduimme tietenkin keskelle niiden leiriä. Thaimaan kalkatus oli kova ja pääsimme kuulemaan paikallista karaokelaulantaakin, mutta onneksemme niiden oli aika lähteä kotia kohti lauantaiaamusta, joten hekin malttoivat mennä aikanaan nukkumaan.

Lauantaina bretoneilla oli ulkomuotokatselmus ja tuomarina toimi hyvin kokenut seisojatuomari Raimo Louhio. Mittatikku kuului jokaiseen arvosteluun, ja ulkomuotokatselmuskaavakkeessa käytiin jokainen koiran yksityiskohta läpi. UIlkomuotokatselmuspäivä oli äärimmäisen pitkä, ja jo ennen urosten arvostelua (Junkkarissa nartut arvostellaan ensin) oli kehä myöhässä kaksi tuntia. Pyry pääsikin uusille herkuille siinä odotellessa, sillä teimme ruuaksi koskenlaskijajauhelihamakaronipöperöä ison annoksen, ja jätimme sen jäähtymään tiskipöydälle, johon Pyry keksi kiivetä sängyn kautta yksin jäätyään. No laihalle pojalle tekee hyvää ylimääräset herkut, ja yllätin sen onneksi teosta ennen kun koko kattilallinen oli hävinnyt parempiin suihin.

Palaveri ennen omaa kehävuoroa

Eniten ennen omaa vuoroa jännitti mittaus, sillä kaksi urosta kerkesi jo saada hylätyn liian suuren kokonsa vuoksi. Sama onni seurasi meitäkin, ja muuten niin erinomainen arvostelu muuttui hylsyksi. Mutta Pyry oli mahtava <3 Saattoi mennä täysin väsymyksen piikkiin, mutta se malttoi niin nätisti seisoa paikallaan ja ravi sen kanssa sujui poikkeuksellisen helposti. Pääsin kunnolla nauttimaan Pyryn kauniista esiintymisestä :)

SE mittaustilanne



Kovasti kesän aikana komistunut Aatu-veli

Arvostelukaavakkeen yläosa..

..ja alaosa
Pettymys hylsystä oli tietenkin suuri, vaikka hyvin tiedettiin, että Pyry on aivan maksimikokoinen rotuisekseen. Onneksi illalla kuitenkin lämmin sauna, pari olutta, tulevaa koetta jännittävät ja pelloilla jo päivän olleet kilpakumppanit ja seuraavan päivän kaer-kokeen odotus sai mielen paranemaan ennätysvauhtia, ja nukkumaan mentiin jo kymmenen jälkeen, että oltaisiin kokeessa iskussa.

Koepäivästä kerron osassa 2/2, toivottavasti saisin siihen pari kuvaa kokeesta matkaan.


2 kommenttia:

  1. Voi harmi, että mitattiin ylikorkeaksi, on niin komea poika.:/ Oli kyllä tosi raskas kokemus koiralle toi kehä, tosi kauan piti seistä paikoillaan, meidän Elsalla loppui kasetti ihan kokonaan ja alkoi jo väkisin haluamaan pois koko kehästä. Muuten kyllä tosi mahtava tapahtuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittihan se mittaus, mutta nyt pitää sitten yrittää tahkota koepuolella tuloksia, niin se sentti unohtuu ;)

      Tapahtuma oli tosi huippu, ja melkeen piti alkaa haaveileen uuesta pennusta, että pääsis taas Junkkariin :D No onneks Pyry pitää meijät maan pinnalla, siinä kun on yksinäänkin (tai no kaksistaan maailman helpoimman Alpon <3 kans) niin paljon hommaa kahelle ihmiselle.

      Poista