Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

torstai 7. kesäkuuta 2012

Agia, tokoa ja koirahuushollin suursiivousta

Taas on yhdet agilitytreenit ulkona takana, ja taas ei oo kovin paljon kehuttavaa. Sain Pyryltä hyviä seuruita ja muita kontaktiharjotuksia, mutta heti ku mentiin radalle, ja remmi ei ollutkaan ohjaamassa poissa pahasta alkoi perseily. Eka yrityksellä Pyry meni hyppy - hyppy ja pusikkoon nuolemaan huulien väpätystä aikaansaavaa pissaa. Sitten helpotettiin roimasti ja mentiin vain kaksi hyppyä ja palkka oli vastassa, se meni hyvin, mutta kun hyppyihin yritettiin liittää putki, niin taas Pyry paineli hyppyjen jälkeen kuin pieru saharaan, rällätteli pitkin pusikoita niin, etten aina edes nähnyt sitä, ja siitä ampaisi vielä kääpiövillakoiraurokselle pullistelemaan. Siihen loppui meidän ratareenit pihalla. Siis aina ens viikkoon asti.

Ennen ensiviikkoisia agitreenejä mennään paikallisen kanakoirakerhon tokotreeneihin, joihin tulee mukaan myöhemmin myös noutoa ja vesityöskentelyä, tärkeitä taitoja lintukoiralle. Siellä ohjaajat ovat tottuneet näihin mettäkoirien omiin haasteisiin ja saadaan toivottavasti hyvää oppia ja neuvoja miten tuon kanssa edetä koulutuksessa. Oon myös lomalla toistaiseksi, niin täytyy ottaa projektiksi tokoilla tuossa talon edessä avautuvalla nurmella molempien kanssa. Olen ihaillut ranskanbulldoggi Frendan tokoilua, ja todennut, että kyllä Alpostakin on ainakin omaksi iloksi tokoilemaan. Alpon seuruu on jotain niin upeaa, ei tarvi kuin alkulenkistä antaa pala lihapullaa, niin sitä ei saa enään loppulenkin aikana tekemään tarpeitaan, kun se vaan kulkee vieressä katsoen, että "Lisää!".

Mutta ihan ensimmäiseksi täytyy selvitä projektista suursiivous. Rakas kepo saa insinöörin paperit huomenna, ja lauantaina sitä juhlitaan. Tänne tulee enemmän ihmisiä, mitä itse etes tunnen, ja tahdon, että asunto on siistinä ja nättinä. Olen aloittanut siivouksen seinistä olevista kuola- ja ruokalänteistä, ja jo se tuntuu lähes loputtomattomalta suolta. Ensin niitä länttejä kuuraa juuriharjan kanssa, että ne saa irti, ja kun alkaa ihastelemaan aikaansaannostaan, niin toteaa, että koko seinä on pyyhittävä katosta lattiaan, tai muuten siihen jää selvät pölyrajat. Onneksi meillä ei ole tapetteja, ne tuskin kesätisivät juuriharjaa ja märkää. Lisäksi pitää keretä tekeen viel voileipäkakkuja ekan kerran ikinä, toivottavasti ne onnistuvat! Pojillekkin tulee jännä päivä lauantaina, ja ainakin osan päivästä saisivat ne pärjätä makuuhuoneessa keskenään, saa nähdä miten käy :)

2 kommenttia:

  1. Rällättely sana tuo väkisinkin hymyn huulille, vaikka ei varmasti ite tilanteessa paljon hymyilytä koiruuen rällättely. Toivottavasti kkk:n toko saa pyrdelli-härdelliin malttia ja keskittymiskykyä. Tsemiä reeneihin kun reeneihin!! Ja varsinkin siivoukseen tsempit, siihen sitä tarviikin aina ja iänkaikkisesti. -K

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tänään kkk:n reeneissä on aiheena maalta nouto, jännää!

    VastaaPoista