Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

tiistai 10. syyskuuta 2013

Tää on se päivä!

Se, jota odotetaan kymmenen kuukautta vuodessa, eli maalintujen metsästyksen aloitus!

Me lähdettiin aamuksi katsomaan, että miltä nuilla miehen seuran mailla näyttää. Auto kun oltiin saatu parkkiin ja jotain siinä tuusattiin Pyryn odottaessa häkissä lähti pari teerenpoikaa ihan vierestä lentoon. Ikävä kyllä ne olikin sitten kaksi kolmesta nähdystä linnusta. Yhteen Pyry törmäsi myöhemmin, tahalleen vai vahingossa, vaikea mennä sanomaan, mutta tilanteet oli ikävä kyllä siinä.


No jäikö mitään käteen?
Jäi, en oo viime syksyn jälkeen Pyryn hakukuvioita nähnyt ja kehittymistä oli paljon havaittavissa; ei kierrä enää samalla lailla taakse, kuuntelee ohjausta ja käskyjä, pysy suht järkevän matkan päässä. Mun uudet kesätöistä saadut Sievin kumpparit osottautu myös hyviksi :D


Entä mitään huomioitavaa?
Kyllä, ensinnäkin pitää pitää käet kyynärpäitä myöten ristissä, ettei tuu jäniksiä/rusakkoja vastaan. Yhtä Pyry taisi keretä ajamaan ja siinä rytinässä hävisi huomioliivitkin teille tietämättömille, ei niitä löytynyt vaikka tutkasta seuras Pyryn kulkemia jälkiä. Toisekseen Pyryn sairastelu ja leikkaus näkyy sen kunnossa, se on kaukana kuntohuipustaan vielä. Ja kun kunto loppuu, alkaa hakukin hajoamaan ja menettämään järkevyytensä. Minä voisin kantaa joskus kameraakin mukana, oli upea aamu, mikä ei kyllä puhelimella otettuihin kuviin vaan välity samalla lailla mitä olisi kunnon vehkeillä.


Jatkossa?
Tilanteita ja onnistumisia tilattu, kiitos! Pyryn kunto pitää ottaa huomioon ja viedä se lepäämään, ennen kuin koko pakka hajoaa. Ruokinnan kanssa oltava varovainen ja välttää täydellä vatsalla jahtiin lähtöä, lisäksi koko syksy ruokitaan energiaruualla ja ostimpa kesällä sille palautumisjuomaakin pitempien päivien varalle, kun oli hyvässä alessa :) Botin verkkoloimi myös niskaan ennaltaehkäisemään lihasjumeja ja jossain välissä hierojan pakeille tsekkaan tilanne?


Muuta?
Joko kannan viikon päästä itekki asetta mukana :O

4 kommenttia:

  1. Elsa aloitti tänään kanssa linnustuksen tälle vuodelle. Hauska lukea toisen saman ikäisen koiran oppimisesta, sain kuulla, että Elsallakin oli haku paljon parempaa mitä viime vuonna ja muutenkin osasi hommat paremmin kuin viime vuonna.:) Elsalla oli tänään heti kolme teeritilannetta, mutta pudotuksia ei tullut.

    Kyllähän pitkä sairastelu vie voimat koiralta, onko teillä suunnitelmissa kuinka paljon tänä syksynä metsästää? Meinaatteko kokeisiin viedä Pyryä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän sieltä kohta ala Elsalle pudotuksiakin tuleen, kun nuin hyvin on ollut tilanteita :)

      Tarkotus ois kaikki viikonloput olla jahissa ja viikoilla sitten sen mitä työt antaa periksi. Varmaan Pyry pääsee 3:lle ... 4:lle loppuviikon reissullekkin, mua ei ihan jokaseen taijeta huolia mukkaan :P Kokeet jää väliin, meillähän vesityön reenaus kaatu nuihin sairasteluihin, eikä tän kans ollu järkiä etes lähtä kokeileen, niin otamma sitten syksynkin ihan reenin ja kokemuksen kannalta. Viime vuonna meillä loppusyksy kaatu huonon ruuan takia vatsavaivoihin, kuhan nyt saatas nousujohteinen syksy sekä kunnon että taidon osalta, niin tavotteet ois hyvinkin saavutettu :)

      Miten teillä koesuunnitelmat? Tekis kyllä itelle hyvää käyä kattoon muitten kokeita, täytyykin vähän vilkasta kalenteria.

      Poista
    2. Elsalle tuli vesitöistä nolla, mutta ei se silti poissulje kokonaan sitä koemahdollisuutta, ykköstä vaan ei voi saada jos ei ole kaikilta osa-alueilta tulosta. Elsalla on peräänmeno tosi vahva joten jos se jollain konstin nyt kitkeytyy niin saattaa kokeissa pyörähtää ainakin kerran. Kyl se kakkostuloski olis ihan jees, saapa ainakin kokeista kokemusta siinä.

      Mutta toivotaan että Elsa ja Pyry onnaa metsällä.:)

      Poista
    3. Ehottomasti kokeileen, jos koira toimii tosissaan :) Tuo peräänmeno on kyllä vaikia, sehän pitäs koira olla liinassa, että sen sais pysäytettyä sitten pakolla jos ei vapaaehtosesti. Se peräänmeno itessään varmaan palkkaa jo niin paljon sitä koiraa, ettei se paljoa välitä mitä sille sen tapahtuman jälkeen möykkää.

      Meillä ei oo kiire kokeisiin. Veikkaan, että Pyryllä menee vielä syksy jos toinenkin, ennen ku se on valmis peli. Näin tuossa erästä retkun omistajaa, joka meinas, että nyt kun koiransa on 5v, niin voi ekaa kertaa sanoa, että lähtee metsästämään, tähän asti on aina joutunut toteaan, että lähtee kouluttaan koiraa :D

      Poista