Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

maanantai 13. toukokuuta 2013

Kesäkausi korkattu

Niin alkoi kesän reenit tokossa ja agissa uusissa porukoissa uudessa hallissa uusien kouluttajien kanssa. Agility alkoi Pyryn osalta tutuissa merkeissä, vauhdilla ja sellaisella menemisen riemulla, ettei siinä mulla ollu muuta mahollisuutta ku jäähä huutamaan perään. Yllättävän hyvin se tuli heti kutsusta luokse, joten ei ne ilojuoksut etes kamalasti harmittanut. Ennen kaikkea kun saatiin ryhmäkaveriksi toinen karkailija, joten enää ei tarvi painia ongelman kanssa ihan yksin :) Käytiin keppejä erikseen, Pyry meni hienosti kuutta keppiä ihan itse, kuhan vaan vien sen pannasta ihan kunnolla ensimmäiseen väliin. Ratapätkänä toimi seitsemän esteen pätkä, jossa oli jarrutuksia matkalla. Jes, niin oikee aihe meille! Mutten mää niitä jarruja siinä kriittisimmässä mutkassa löytänyt.. Mutta sain myös ohjattua Pyryn jo liian tiukasti, se oli vallan harvinaista :D Saatiin siis lopulta suoritettua siltä pätkältä neljä estettä kunnialla läpi, siihen oli hyvä lopettaa.

Tokossa kouluttaja tahto tutustua meidän osaamistasoon. Tarkastelussa taisi olla kaikki alo-luokan liikkeen paikalla oloa lukuunottamatta. Perusasento: jouvun korjaamaan -> kotioloissa anna koiralle aikaa itse korjata se. Seuraaminen: 2/3 palkasta liikkeessä, ettei lähtis nenän perässä haahuileen (ja just ku kevään ryhmässä sanottiin, että palkkaa aina perusasentoon, nää kouluttajien näkemyserot saa mut aina hämilleen). Maahan meno: vola! Liikkeestä maahan meno: kuhan sanon käskyn napakasti, niin no problem. Luoksetulo: hyvä, mutta pitäis miettiä otanko koiran sittenkin suoraan sivulle, kun siinä on virheiden teon mahdollisuus pienempi. Liikkeestä seisominen: hyvällä pohjalla, nyt vaan seisomisaikaa pidentään. Hyppy: olin pihalla ku lumiukko, mutta koira ei onneks. Ja taas näkemysero, että hyppyytetäänkö sitä ees taas vai ei. Let see.. Mutta oltiin hyviä :D Tästä on hyvä jatkaa, ja ilmasin suurimmaksi toiveeksi kaikenlaiset häiriöreenit, loppukesästä osataan ne temput vaikka keskellä sirkusta ;)

4 kommenttia:

  1. Eri kouluttajien välillä on kyllä niin paljon eroa, mutta kannattaa poimia niistä neuvoista ne mitkä Pyrylle toimii.:) Meillä ei seuraamisen välillä palkkaaminen toimi, koska Elsan pää menee alas ku saa namin ja kestää jonkin aikaa et saa taas sen pään ylös, osaksi senki takia Elsan seuruu on paskaa ku tehtiin tota. Nyt vaihdoin siihen et palkkaan vain perusasentoon. Kehun tietenkin välillä, mutta nami vain lopuksi että se pää pysyisi ylhäällä. Toivottavasti tällä saatais räävittyä sellanen seuruu joka kestää päivänvaloa.

    Olis muuten kiva nähdä joskus Pyryn agia ja tokoa videolta.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. AHo13. toukokuuta 2013 21.12
      Just satuin käymään pihalla kokeileen seuruuta, ja otinpa vielä videotakin :D Ja meillä on muuten ihan sama Pyryn kanssa, vaikka ois kuin pieni palkka, niin pää laskeutuu sen syönnin ajaksi. Ja jotenki en osaa pitää käsiäkään yhtään luonnollisesti kun palkkaan liikkeessä, mielummin melkeen palkkaisin oikeella kädellä, mutta sitten Pyry lähtee taas edistään liiaksi. Ehkä otan naksuttimen siihen kaveriksi.

      Nuo seuruuvideot oli niin kaamiaa katottavaa, että niitä en kyllä julkase, miten voin olla niin avuton kääntymäänkin :D Mutta ois kyllä tarkotus nyt tokohommia tiiviiseen tahtiin kuvailla, niin ehkä jotain julkaisukelpostakin joskus tulee :)Niitäkin pitäs kyllä oppia editoimaan, että sais mukavia tiiviitä parin minuutin paketteja.

      Poista
    2. Rohkeesti vaan niitä videoita! Ei ne munkaan pätkät mitään huippuja oo.:P

      Juu kun koira saa namin niin pää pamahtaa alas ja siellä se pysyy.:D Kai sitä joskus on tippunut nami maahan niin pitää tarkistaa onko siellä maassa nameja?:D Näin mä oon vähän miettinyt tota Elsan kohdalla. Nyt tosiaan aloitin seuruun treenaamisen ihan aasta, saa nähdä mitä tulee. Parin askeleen pätkiä ollaan nyt sisällä otettu, huomenna kokeilen ulkona. Ehkä me vielä joskus saadaan kiva seuruu aikaseksi.

      Poista
    3. Mää oon niin rähmäkäpälä, että mulla tippuu nameja vähän väliä palkatessa maahan, vaikkei todellakaan sais, kun pyrkimys on ettei se Pyryn nenä vaeltele reeneissä maan rajassa. Pyry seuratessa kyllä nostaa pään heti kun on saanut namin syötyä (sen mitä niissä muruissa on syötävää), niin ehkei mun tarvi pelätä, että siitä liikkeestä palkkauksesta seuraa ongelmia. Mutta joku siinä mua ittiä silti häirittee, ehkä se käen asento.. Tai sitte se on vaan se liike itessään :P

      Poista