Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

lauantai 25. toukokuuta 2013

Agilityä ja termien opettelua


Ryhmän vaihto ja uusi kouluttaja on tehnyt meille tosi tosi hyvää agirintamalla. Pyry saattaa käyä edelleen ottamassa vähän vauhtia radalle rälläämällä, mutta tulee käskystä luokse hyvin ja usein ei edes lähe mihinkään :) Ryhmässä tehdään lyhyitä pätkiä, ja nekin pätkästään vielä alkuun niin, että vaikeimmat kohat otetaan eka yksitellen ja sitten yhdistellään. Samalla Outi opettaa meille termejä ja selittää milloin mitäkin koukeroa käytetään, ja nyt yritän saaha ittenikin niitä muistamaan. Eilen tehtiin pelkkiä kolmen esteen pätkiä harjoitellen eri putkikulmia. Tässä mun paint-näkemys niistä :)

Ensin mentiin sinisellä merkittyä reittiä, jossa jujuna oli putkelta poistuttaessa tiukka kurvi taaksepäin. Siinä ohjaajan tuli tehdä persjättö, eli leikata koiran kulkulinja koiran edessä selkä koiraa kohti. Sen jälkeen mentiin vihreellä merkittyä reittiä, jossa putkeen ohjatessa tuli tehdä pakkovalssi. Viimisenä tehtiin oranssilla merkittyä pätkää, joka osottautu Pyrylle haastavimmaksi. Kuvittelin ohjaavani sitä oikealla kädellä putken suulle, mutta aina se vaan hyppäs putken yli mun selän takaa ja lähti pelleileen. Muutaman kokeilun jälkeen päätin jättää asian hautumaan, Pyryllä selvästi oli keskittyminen jo finaalissa ja turha sitä sillon on enää jankata.

Tänään aamulla tehtiin paluu hallille Pyryn veljen ja puoliveljen kanssa reenaamaan. Niitä odotellessa tehtiin Pyryn kanssa tuota eilistä vimppaa osiota ja pari kertaa kun olin taluttanut Pyryn putken suulle asti niin se hiffas homman ja saatiin siihenkin hieno onnistuminen :) Kummallakaan ei ollut mitään reenisuunnitelmia etukäteen (hyi hyi), niin tuli kirjotettua googleen "agilityharjoituksia" ja sieltä poimittua tällanen rata. Ja siitä on video! Miten se ei videolla enää näytäkkään valoa nopeammalta tuo meidän meno :D Virhekkin siellä tulee, kun en ohjaa Pyryä kunnolla yhdelle hypylle, mutta onneksi moisen voi korjata.

1 kommentti: