Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Pärskyntää ja köhinää

Oon kuullut, että nyt on liikkeellä sekä nenäpunkkeja että kennelyskää, ja niinhän ne molemmat löysi myös meidän kotiin. Ensin Alpo pärski, aivasteli ja sai reverse sneezing-kohtauksia varsinkin ulos mennessä ja päädyimme nenäpunkkeihin ja haimme molemmille koirille Strongholdit hoidoksi. Hoitoa ei vain ole vielä voitu aloittaa, sillä Alpon allergialääkkeiden pitää ensin poistua elimistöstä, koska yhtäaikaa niitä käytettäessä on vaarana keskushermostotoksisuuden oireet.
Viikonlopun aikana Pyry alkoi saamaan yskänkohtauksia, ikään kuin kurkussa olisi jokin vierasesine. Kohtauksia tuli aluksi pihalla, mutta niitä alkoi tulemaan sisällä levossakin ja nyt Pyry on täysin levossa noin parin viikon ajan. Kovin on pöpö vienyt voimia Pyryltä, mutta ruoka ja vesi onneksi vielä maistuvat. Jos oireet pahenevat, niin lähdetään eläinlääkäriin, mutta alkuun yritämme hoitaa yskää levolla ja höyryhengityksellä. Höyryhengitystä olemme antaneet kattilan yllä, jossa on ollut kiehuvaa vettä, Pyry oli hienosti pyyhkeen alla, eikä venkoillut kun edessä oli kuuma kattila. Saunassakin Pyry kävi löylyttelemässä. Lisäksi olen lukenut vinkin, että laitetaan koira häkkiin, häkki kiinni ja kiehuvaa vettä heti häkin oviaukon viereen ja peitetään häkki ja kattila kaksinkertaisella lakanalla, niin lakanan alla oleva ilma höyrystyy. Tätäkin taidamme vielä kokeilla.
Pyry saunassa
Nyt siis menee hiihtoloma koirilla levätessä ja itsellä niitä hoivatessa. Huomenna onneksi voidaan laittaa ekat Stronghold-ampullit niskaan, niin niistä aletaan pääsemään ja sitten pietään sormet ja varpaat ristissä, ettei Alpolla ala kennelyskäoireet. Molemmat toki pidetään nyt kaukana muista koirista, ettei taudit tarttuisi taas eteenpäin.

3 kommenttia:

  1. Inhottavia nämä tartuntataudit! Paranemisia sinne, ellei Pyry ja Alpo ole jo parantunut! :) Tarttuiko kennelyskä muuten Alpoonkin?

    Frendalla nimittäin eilen illalla alkoi yskiminen! Nyt on kennelyskä rantautunut meillekin.. On se kurjan näköistä kun toinen ihan maassa ja sairaana. Frendakin kun puklauttaa limaa aina välillä kurkustaan ja saa niitä sisäänpäin aivastelun tapaisia kohtauksia. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se sitten Alpoon onneksi tarttunut, mikä on musta aika kumma kun Pyryllä on kennelyskärokote voimassa ja Alpolla ei.. Alpo on kyllä pari vuotta sitten sairastanut vastaavan (sillo rokotus ok), mutta ei kai se immuniteetti niin pitkäksi aikaa jää?

      Pyry köhii vieläkin oikeen innostuessaan ja ulkona ku on niin kova kiire ja veto päällä, katotaan ny vielä viikonloppu ja sitte pitää jo lähtä eläinlääkärille jos edelleen yskii. Hirviän monta viikkoa joutuu agilitystäkin oleen pois :(

      Ja se on kyllä surkiaa, ku se vie niin voimatkin koiralta alkuun. Pyrykin oli kuin himmeä varjo itsestään ekat pari päivää. Nyt vaan Frendalle lepoa ja höyryhengittelyä, ja paljon rapsuttelua, niin eiköhän se siitä :) Paranemisia!

      Poista
  2. Kyllä! :) Mutta hyvä ettei se Alpoon tarttunut. En ole yhtään varma noista immuniteettiasioista, kun ekaa kertaa meidän taloon rantautui tämä yskä. Mutta tuo on kyllä inhottavaa kun harrastukset jää väliin. Meilläkään ketään uskalla viedä treeneihin muutamaan viikkoon, niin jää kivasti useammalta koiralta treenit välistä.. No eiköhän se muutama varoviikko mene nopeasti :) Toivotaan!

    VastaaPoista