Alpo ja Pyry

Alpo ja Pyry
Kaikkien kuvien © AHo, ellei toisin mainita

tiistai 17. tammikuuta 2012

Pyryn näyttelydepyytti

Juostiin Pyryn kanssa viimeiset pari viikkoa näyttelyreeneissä, ja viime sunnuntai toi mukanaan syyn sille. Lähdimme Kajaanin KV:een, perinteiseen Tamminäyttelyyn, jossa olen nyt ollut neljästi peräkkäin. Ekan kerran ilman koiraa, ja sitten kaikkien kolmen kanssa omalla vuorollaan.
Nyt oli siis kehässä Pyryn ensiesiintymisen aika, mutta sitä ennen seisoimme ranskiskehän laidalla ja seurasimme noin 50 ranskiksen arviointia. Iloksemme ranskisystävämme Ida vei sen kehän potin ollen rotunsa paras. Tyytyväisin mielin siirryittiin bretonikehän laidalle toteamaan sen olevan lähes 1,5 tuntia myöhässä. Sinänsä sillä ei ollut kuitenkaan väliä, olihan Idan ryhmäkehät vielä eessä, mutta alko siinä ootellessa itellä jännitys painaa ja Pyryllä taasen väsymys.
Saimme odotellessa bretoni-ihmisiltä vinkkejä esiintymiseen ja hyvillä mielin suuntasin kehään, kun huomasin, että Pyry liikkuu hienosti näyttelyremmin nokassa. Tuomarina oli Joanna Pronin. Mittaus toi oman jännityksensä, onhan Pyry aivan rodun mittojen ylärajoilla. Pronin mittasi korkeuden lisäksi pituuden arvioidakseen koiran neliömäisyyden. Näin Pronin Pyryä arvioi:
JUN EH4
"Ilmavan vaikutelman antava, kookas juniori. Oikeat mittasuhteet. Oikealinjainen ja ilmeinen pää. Hyvä pigmentti. Hyvä kaula ja ylälinja. Rintakehä vielä kovin kapea ja matala. Riittävät kulmaukset edessä ja takana. Liikkuu rodunomaisesti. Miellyttävä käytös."
Pronin vielä erikseen minulle mainitsi, että laatuarvostelu tuli kehittymättömyydestä. Hieman harmittaa, ettei hän kysynyt ikää, musta 9kk ja viikon ikäisen koiran kuuluukin olla vielä keskenkasvuinen. Pyry oli mahtava kehässä! Siitä huomasi, että oli väsynyt, eikä se malttanut seisoa kauaa paikallaan, mutta käyttäytyi muuten hienosti ja liikkui innokkaasti, mutta pahemmin vetämättä, olin niin ylpeä siitä pitkän päivän jälkeen <3


Bretonien junnu-urosten ollessa kehässä, kuulutettiin jo ysiryhmän ROPit kokoomakehään. Niinpä heti kehästä päästyämme katseeni siirtyi isoon kehään ja retkujen seuraaminen jäi siihen. Se tuli kannattamaan, Juha Kares valitsi ryhmän neljäksi parhaaksi löwchenin, Idan, mopsin ja chihuahuan, ja sijoitti jännitysnäytelmän jälkeen Idan ykköseksi!!! BIS-kehässä ei enää onnistunut, mutta RYP1 on jo ennätyksellisen hyvä tulos ranskanbulldogille, korkeintaan kerran aijemmin olen kuullut näin käyneen Suomen KV-näyttelyssä. Kahdeksan tunnin päästä Kajaaniin saavuttuamme pääsimme vihdoin lähtemään alkuillan pimeyteen ja ajamaan kotia kohti. Muutaman mutkan kautta mää olin kotona 14 ja puolen tunnin päästä lähtemisestä. Rankka, mutta niin koukuttava harrastus :)
BIS-kehä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti